Drømmer du om at lave sundere mad til familien


Categories:

Vil du gerne lave sundere mad til familien så er du ikke alene, men mange danskere føler at det kan være svært at få ændret på madlavningsvanerne, og at få tiden til at lave det sunde mad. Men når det kommer til stykket, så kræver det meget mindre end de fleste tror.
Her får du et par gode tips til hvordan du med få ændringer kan komme til at lave sundere mad til familien.

Husk at tage små skridt

Det har sandsynligvis taget dig lang tid at lære at lave mad som du gør nu, og at få tillagt dig diverse arbejdsvaner i køkkenet osv. Derfor må du heller ikke regne med at du bare kan ændre alt på en uge eller to.
Det er derfor en god ide at starte ud med få ændringer. Ikke mere end to eller tre og så først bygge videre når det sidder på rygraden. Det kan f.eks. være en ting som at sige der skal serveres en grøntsag hver tirsdag, eller du kan finde en ny sund eller vegetarisk ret som du laver et par gange hen over den næste måned.
Når du så er fortrolig med det, så kan du bygge en ret mere, eller en anden vane mere på.

Planlæg måltiderne

Det er nemmere at lave sund mad når det er lige til at gå til. Find opskrifterne et par dage før du skal bruge dem, læg en madplan, lav en indkøbsliste og forbered evt. de ting du kan.
Der findes mange food-prep grupper osv. hvor du kan se hvordan man kan preppe (red. forberede) frugt og grønt til en hel uge ad gangen.
På den måde gør man det nemt for sig selv, og man er mere forberedt med frugt og grønt, så det på den måde bliver nemmere at lave sund mad til familien.

Få en frugt- og grøntkasse leveret

Syntes du frugt og grønt er kedeligt, og ender du altid med at købe det samme broccoli, et kg gulerødder og et par bananer, så er det klart at det er svært at lave sund mad til familien.
Der findes utrolig mange lækre frugter og grøntsager og derfor kan det være en god ide at få et abonnement på en frugt og grøntkasse. Mange grossistvirksomheder sælger billig frugt til private og grøntsagskasser på abonnement.
Måske kan du også få opskrifter sammen med din kasse, så du får inspiration til at bruge varerne. Det er langt nemmere at få spist mere frugt og brugt mere grønt i madlavningen når man har det lige ved hånden. På den måde kan et abonnement på en blandet frugt- og grøntkasse virke motiverende.

.